Lite krångel i slutspurten…

Igår började pappa och Istvan att kapa golvsocklarna. Var lite orolig med färgen eftersom jag först behandlade de med en nyans som hette Ebenholtz. Och i butiken såg den ut att bli perfekt mörk mörk brun men när jag behandlat (målat, gnuggat och torkat av den överflödiga färgen) hälften av listerna så blev det för kall nyans och snarare gråsvarta än svartbruna. Så behandlade de ytterligare en gång med nyansen cognac och nu blev de toppen.

20120309-092759.jpg

20120309-092813.jpg
Visst blev det bra? Inte helt lätt att få furu i samma nyans som ett parkettgolv i ask.

Nu har jag hälften av alla lister kvar att fixa. Men de i sovrummet ska vara svarta som taket och de i walking closeten ska vara vitlaserade.

I onsdags skulle snickarna fixa klart utsalningar vid ytterdörren, altandörren och vid portalerna med mera. Men blev lite krångel med materialet då de var fel mått och en av killarna är förkyld. Sen vart den andres dotter sjuk igår så då hände ingenting. Hoppas dock att en del av det blir klart idag i alla fall och sen hoppas jag verkligen att de har tid nästa vecka…

Måste åka till farmor minst en sväng i helgen också (helst både lördag och söndag) så får se hur mycket tapetsering och målning som hinns med…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *