37 upp på lilla hunden

Kom på för ett tag sen att jag nog lyckats klanta mig rejält. Jag hade köpt för lite av den kompletterande guldtapeten som skulle vara i gästrummet tillsammans med vintagetapeten. Guldtapeten hade sen tydligen utgått strax efter vi köpt den, så inga fler rullar fanns att få tag på och vintagetapeten som är från 70-talet köpte jag de tre sista tre rullarna av på en traderaauktion långt innan vi ens började bygga huset behöver jag inte ens försöka med.

Vi hade fyra rullar av den guldiga, och hur vi än mätte och räknade så skulle det komma att fattas en våd på tredje väggen, så vi tapetserade bara två väggar med den. Så har nu i några dagar letat efter en tredje tapet som passar ihop med en röd-lila-brun-hysterist vintagetapet och guldtapetet. Det var missions impossible.

Men vi började i alla fall med den vägg som skulle vara ”röd-hysterisk”…

Att de tre rullarna av vintagetapeten skulle räcka till två väggar istället för bara en fanns inte på kartan. Mönsterpass med ganska långt avstånd och våra 260cm i takhöjd skulle ställa till det, det visste vi säkert. Tills vi faktiskt hade tapetserat den första väggen och insåg att det kanske fanns en mikroskopisk möjlighet att det skulle räcka till även den tomma väggen. Vi började mäta, rita på väggarna, planera, fundera, mäta igen, tänka om så vi inte tänkte fel och kliade oss i huvudet. Det ska dessutom tilläggas att klockan var då två på eftermiddagen, lågt blodsocker började krypa på oss och tanke på hur fan gör vi om det visar sig att vi tänkt fel och det inte räcker när vi har en våd kvar? Ska vi börja lappa med fula spillbitar eller riva ner och fortsätta leta efter en tredje tapet?

Allt tänkande resulterade i slutsatsen att det borde faktiskt gå. Men helt säkra var vi inte…

 

10 eller 37 upp på lilla hunden, visst låter det logiskt? Lilla hunden var den håll punkt som vi hittade i mönstret. Och mönster vill jag lova att det var i tapeten… 

 

Första väggen klar, kommer det att räcka till ytterligare en vägg?

Det räckte! Men shit var vi fick pussla, det blev i slutändan endast 4st spillbitar som inte var längre än 15-30cm kvar. (Det ljusa märket på väggen är bara en solkatt.)

 

 

Nu är det bara köket kvar att tapetsera och det hoppas jag att vi hinner på med onsdag kväll…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *