Hundra år sen sist…

Nu är det väl minst sagt dags för en uppdatering och nya inlägg här på bloggen. Ambitionen är väl att jag ska väcka liv i den igen. Dt är trots allt rätt roligt att själv kunna gå tillbaka och läsa vad som hänt och skett. Livet har självklart rullat på här i Villa Tranu, precis som det säkerligen gjort för er. Konstigt nog har jag en laddning läsare som fortfarande går in här varje vecka…

Huset är nu under en liten förvandling. Både soffan och mitt stora matbord är sålt och inväntar hämtning av de båda. Ska byta plats på matbordet och då passar inte det där stora bordet.

Såhär är det tänkt:
Där matbordet står nu, vid brasan och de stora fönstren ska det bli en schysst Howardsoffa i mörkbeige som kompletteras med två öronlappsfåtöljer i mörkbrunt. Soffbordet från TV’n följer med till den platsen. Vill ha en möjlighet att sitta och läsa en bok framför brasan, mysa eller bara snacka. Och framför allt inte ha en soffa där TVn får en så central roll.

IMG_2081

 

IMG_2077

IMG_2079

 

Det är ju ett rätt coolt och ovanligt bord i solid mahogny, 1,5meter brett och 3 meter långt. Men finns ingen chans att kunna stoppa in det i något garage i väntan på framtida användning. Bordet är dessutom så stort att jag upplever att rummet blir mindre än vad det faktiskt är. 

 

Där TVn och soffan står nu blir det matplats. Den stora grå hörnsoffan med divan har liksom aldrig riktigt passat in. Det blir för hårda linjer som inte går igen i något annat hemma hos mig. Jag må har många stilar blandade huller om buller men det moderna försöker jag hålla ner på. Stilen övrigt i huset blir väl mer att påminna 95-åriga Agda som korsats med en ”bangerhead”, lite black barock typisch…

IMG_2074

 

Såhär ser det ut vid TVn nu. Och håll med, det är inte jag! Här blir det alltså matplats sen och TVn får flytta in i det röda rummet. Blir här istället ett ganska stort ekbord, som ända är mkt mindre än det nuvarande matbordet. Stolar har jag hittat, men ligger i valet och kvalet om jag ska köpa de nu eller lugna mig lite. Finns stolar som hör till det kommande bordet men vill ha sköna stolar som man kan sitta på länge utan att varken på träsmak i ändan eller ryggskott. Soffbordet som ni ser här ovan får dock hänga med till den nya soffan. 

Så nu är det bara att vänta. Vänta på att köparna hämtar de sålda möblerna och vänta på att de nya möblerna levereras. Är sååå sugen på att få hem de nu.

På återseende….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *