Äppelträden på plats

Idag på eftermiddagen kom Bengt förbi och hjälpte oss med planteringen av alla äppelträd. Det blev 6,30m mellan dem så det blev fjorton träd istället för tolv, sju på varje sida.

Så i helgen måste jag ta med mig penna och papper och skriva av lapparna på träden. Det är ju åtta olika sorters äpplen och dessa lappar runt stammen brukar tydligen blekna lite efter ett tag. Sen måste vi bygga lite ”burar” kring träden med hönsnät efter rådjuren äter upp allt det kan hitta här  byn på vintern.

 

Lite nogrannare planterat nu än vad det skulle varit om jag (Elin) gjort det själv. Nu mättes det, sattes upp snöre för att få allén rak och Bengt grävde 4ggr så stort hål som jag skulle gjort. Sen framförallt, massa hästskit i botten av hålet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *