Nu har vi bestämt golv

Tankarna har verkligen gått fram och tillbaka nu en tid kring golv och tak på nedervåningen, speciellt eftersom kök, matsal och TV-rum praktiskt taget är ett stort rum. Jag (Elin) har varit inne på ett mörkt golv, men risken är att allt syns på det. Och bor man på landet och förmodligen skall ha en hund i framtiden så måste det vara ett golv som döljer lite skit.

Så, ska vi köra vitflammigt golv och svart tak?
Det är frågan som hägrat senaste veckan. Jag har letat bilder och argument. Jag älskar trots allt svart, men känns samtidigt dumt att välja att höja taket 20cm från standard och sen måla det svart så det känns lägre… Här är några av de bilder jag hittat.

Men jag har fegat ur. I mina försök att övertala Christoffer så har jag nog mest försökt att övertala mig själv. Jag lämnar walkover och erkänner att jag inte vågar måla kök, matsal och TV-tums taket svart. Dock så kommer vårt sovrumstak bli svart.

 

Så nu blir taket vitt och golvet svart 14mm parkettgolv med rätt sliten look. (Eller väldigt mörktbrunt….)

Det är lyckligtvis inte lika blankt som det upplevs på bilderna.

 

Och i köket blir det ett schackrutigt vinylgolv.

 

 

4 kommentarer till

  1. Jag ÄLSKAR mörka golv! Vi lade in ett mörkbrunt i vardagsrummet när vi gjorde iordning där inne för två år sedan. En fördel som också är en nackdel är att allt damm syns… I mitt fall nödvändigt då jag inte älskar att dammsuga. Nu måste jag dammsuga. Det resulterar i ett mer städat hus. Samma gäller våra svarta möbler. För att inte tala om den högblanka svarta TVbänken… Men det är snyggt!
    De där vitflammiga golven är inte min look. Inte chabby shic heller för den delen. Det känns inte rent. Så bara bra att ni valt mörka golv:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *