Konsekvent som bollarna i ett bingosnurra

Vi hade ju bestämt oss. Vi skulle göra klart all spackling och slipning innan vi gick vidare…

Ha! Det var ju värt ett försök att få ”Miss VillHellreGöraNåttRoligare” att göra klart något innan jag började på något nytt. Så igår tröttnade jag på spackel och slipning och började måla tak istället. Kan dock säga till mitt försvar att vi hade spacklat från kl 10-15 i alla fall innan jag vågade föreslå att jag skulle byta syssla. Christoffer såg inte ett dugg förvånad ut när jag kastade ifrån mig slippapperet.

Vi hade ju från började tänkt att täckmåla/spruta taket eftersom jag kan vara smått allergisk mot laserade trätak. Men latheten slog till när vi började tänka på att taken då skulle behöva två lager kvistlack, en omgång grundfärg och sen två lager färg. Lasering kräver ett lager så ni förstår själva matematiken.

Det blev Beckers Panellack bruten i färgen Helt Vitt för att minimera känslan av gult eller än värre rosa som jag kan tycka att vissa tak har nyanser av. Panellacken har dessutom UV-skydd vilken ska motverka åldring så att taket gulnar. Ser riktigt bra ut än så länge och en riktigt bra färg att jobba med, nästan inga rinning, torkar lagomt fort och halvmatt.

20111229-172605.jpg

Så igår målades klädkammaren, taket ovanför trappen och stora badrummet.

20111229-172707.jpg
christoffer har gjort en landgång i trappen så vi kan nå väggarna lite lättare.

Idag har vi slipat resten av huset så det är bara biblioteket och hallen nere som saknar en andra omgång spackel och slipning. Sen har vi idag även fortsatt med rakmålning i tvättstugan, TV-rum och den del av matsalen som har 2,6m i takhöjd.

20111229-172818.jpg

Imorgon blir det taket i köket och flytta ut alla grejer ut bibblan för att kunna spackla och måla där inne. Är tokfullt med grejer där inne nu.

20111229-173149.jpg
Fint att få färg på nya köket innan det börjat användas…

20111229-173239.jpg
Liiite grejer som måste flyttas imorgon bitti…

Ett kommentar till

  1. Hejsan,
    så spännande att ni gör om en massa- det måste vara superkul! :> Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *